Borstprothese lingerie

ExclusiefAangepaste borstprotheselingerie

Lingerie na borstkanker

Een vrouw blijft een vrouw, ook al wordt ze met borstkanker geconfronteerd. Goed zittende lingerie kan veel doen om je prettig te voelen. Laat een bekwame bandagist je de juiste maat prothese aanmeten. Zo is het voor de lingerie verkoopster achteraf gemakkelijker om mooie, goed zittende lingerie aan te passen.

Het overkomt 1 op 9 vrouwen. Je denkt" mij overkomt het niet " totdat een toevallige mammografie het tegendeel bewijst. Hoe groot of klein een operatieve ingreep ook is, je wordt beschadigd.

Getuigenissen van ex- borstkanker patiënten:

" Voor de operatie wilde ik nog foto 's van "mijn" borsten, zonder en met mooie lingerie. Een vorm van afscheid nemen."

"Dat verlies moet je verwerken samen met je partner… je wil vooral aantrekkelijk blijven voor hem, ook al is op dat moment het blijven leven het belangrijkste."

Ann, zaakvoerder lingerie Marim: " Dagelijks hoor ik van deze verhalen en het zijn deze getuigenissen die mij hebben doen beseffen dat er nood is aan mooie, goed zittende lingerie om je terug vrouw te voelen. Hoe moet het nu verder? We weten wel dat er heel veel lingerie ontwikkeld wordt door allerlei fabrikanten maar vaak kom je nog in de medische winkel terecht , waar je je na het genezingsproces niet meer zo op je plaats voelt. Je staat er bij wijze van spreken tussen het incontinentiemateriaal en de looprekjes je lingerie te passen. Niet zo bevorderlijk om je sexy en vrouwelijk te voelen. Feit is wel dat de aangepaste modellen frivoler en mooier geworden zijn, dat is al een hele stap vooruit.

Getuigenissen ex- borstkanker patiënten : " 3 jaar later en een borstreconstructie verder, stapte ik met veel moed een lingerie zaak binnen. Ik wilde terug het gevoel hebben van voor mijn operatie, toen stapte ik een lingeriewinkel binnen zoals een kind een snoepwinkel. Mijn ontgoocheling was dan ook zeer groot toen ik zag met welke schroom ik door de verkoopster te woord gestaan werd. Achter het gordijntje kreeg ik enkele beha's toegeschoven , ik was geen 'gemakkelijke klant'. Er kwam geen conversatie op gang en ik kreeg geen enkel advies. Achteraf ging ik gewoon terug om dat ene model 'bij te halen ', ik wilde het hun niet moeilijk maken , er werd nooit een voorstel gedaan om eens iets anders te proberen. Toevallig of niet… ondertussen weet ik dat ik bij lingerie Marim gewoon kan binnen lopen voor goed zittende mooie lingerie. Zij hebben mij geadviseerd en verschillende modellen laten passen , mijn beha's werden uit dezelfde lade genomen als die van de mevrouw uit de paskamer naast mij. Ik voelde mij gelukkig. Zonder schroom kan ik deze zaak bezoeken en leuke dingen kopen."

Ann: "Ervaring heeft mij geleerd dat het voor een vrouw met een borstamputatie of reconstructie van groot belang is om terug lingerie te kunnen kopen in hun vertrouwde lingeriezaak. Alleen heb je een ervaren lingerie- styliste nodig die naar je verhaal durft luisteren, je borst en of /littekens durft te bekijken en geduldig de tijd neemt om de juiste beha in haar assortiment te vinden. Zo kan de drempel voor veel dames verlaagd worden. De firma Van de Velde speelt hier zeer goed op in en is 6 jaar geleden gestart met een lingerie -styling programma. Ze zijn eveneens partner van Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker . Zij hebben mij geleerd om nog beter lingerie aan te passen en ik leer nog steeds bij omdat zij blijven doorgaan met deze stylingopleidingen. Dit heeft mij gebracht , samen met mijn jarenlange ervaring, tot waar ik nu sta in het lingerie gebeuren. Wij werken uitsluitend met Marie Jo, Prima Donna, l'Aventure , Prima Donna Twist enz. van de firma Van de Velde, omdat het stuk voor stuk hoge kwaliteit lingeriemerken zijn met perfecte pasvormen, waar ik van ontdekt heb dat ze zich uitstekend lenen om vrouwen met protheses, reconstructie 's en borstbesparende operaties, te helpen. In deze beha's zijn geen hoesjes voorzien, maar alles wordt door mij zelf op maat aangepast aan de behoeften van de klant. Dit vergt allemaal veel tijd en we zijn in onze winkel dan ook gemiddeld een uur per klant bezig, in deze tijd zijn we er helemaal voor u. Dit gebeurt uiteraard allemaal zeer discreet en samen met mijn 4 medewerksters proberen we dan ook al de mogelijkheden uit die we hebben in onze lingeriecollectie. Het is eveneens ook mogelijk om een afspraak te maken , dat bied ook de kans om met vb. vriendinnen naar ons toe te komen.

Laatst vertelde mij een klant , ex borstkanker patiënte ,dat ze uitgenodigd was voor een modeshow uitsluitend met lingerie voor borstprotheses. Er werd mooie lingerie geshowd, maar ze kon zich niet ontdoen van de gedachte dat ze 'anders ' is. Voor haar is het heel belangrijk dat ze gewoon haar lievelingsmerk Marie Jo kan blijven dragen zoals voor de operatie, met vb. de zeer herkenbare bloemetjesbretellen die eveneens als halterbeha kan gedragen worden. Zo kan zij voor de buitenwereld de vrouw blijven die ze ooit was en klant blijven in "haar"lingeriewinkel.

Het is heel begrijpelijk dat niet elke lingeriewinkel zich wil engageren om mensen met borstprotheses te adviseren, het vraagt een grote inzet en ook de nodige kennis maar wat zeker niet mag gebeuren is dat deze dames in de kou blijven staan . Het verhaal van de vrouw die na 8 jaar geopereerd te zijn van borstkanker, nog steeds met dezelfde beugelloze en vormloze beha , als vlak na de operatie, rondloopt, moet tot het verleden behoren.

Wij zijn maar een kleine vis in een grote zee , maar willen ons 100% inzetten om borstkanker patiënten de weg te wijzen naar mooie en vertrouwde lingerie om zich zo terug een beetje de vrouw te voelen die ze ooit waren. Onze deur staat letterlijk en figuurlijk altijd open. Loop gerust vrijblijvend binnen om alvast eens polshoogte te nemen over wie we zijn en over onze manier van werken. Sedert januari 2013 zijn we nog een stap verder gegaan door eveneens borstprotheses aan te bieden. Nathalie Geuens, een ervaren bandagiste, heeft zich bij ons team gevoegd en staat iedere dinsdag tot uwer beschikking na het maken van een afspraak. Dat kan via onze winkel.

"Graag willen wij iedereen die geconfronteerd wordt met borstkanker , een hart onder de riem steken".

Ann Spanoghe , Nathalie Geuens